Proiect social – ROTARY

“O casă pentru fiecare”

Locaţie: Centrul Social din satul Comeat, comuna Bogda, judeţul Timiş. Conţinutul proiectului: Achiziţionarea şi amplasarea în Colonia Socială Comeat a unui parc de rulote individualizate pentru un număr (la început ) de 4 cazuri sociale.

Rulotele – second hand – se vor achiziţiona de pe piaţa locală sau internaţională în funcţie de cele mai bune oferte şi preţuri. Ele trebuie sa fie de o capacitate medie şi înzestrate cu grup sanitar (toaletă şi duş). Rulotele vor fi conectate la reţeaua electrică a Centrului Social şi vor fi avea o fosă septică comună. După amplasare vor fi personalizate printr-o îmbrăcăminte secundară formată din izolaţie cu polistiren şi placaje din lemn. Fiecare rulotă va fi marcată cu numele celui căruia i s-a repartizat. Locatarul va beneficia de un contract de comodare prin care primeşte locuinţa în folosinţă nelimitată, fiind obligat să-şi administreze cheltuielile de întreţinere (plata curentului electric, abonamentului la reţeaua de televiziune, plata gazului pentru gătit şi încălzit etc.)

Beneficiarii vor fi selectaţi din rândul unor persoane – cazuri sociale – care au un oarecare venit, venit care însă nu le permite să închirieze şi să întreţină în oraş o locuinţă.

Proprietarul rulotelor va fi Fundaţia Timişoara ’89, care le va pune la dispoziţie gratuită (fără chirie) beneficiarilor selectaţi în acest proiect.