Profilul Complexului social

Complexul social este alcătuit din corpurile de clădiri cu birouri, dormitoare și sector servicii, spații exterioare de adăpostire cu copertine, magazie pentru diferite materiale, mică gospodărie anexă.
Intrările în incinta imobilelor din complexul social sunt facilitate de rampe de acces pentru bătrâni și persoane cu handicap.

Mediul ambiant a fost îmbunătățit în vedere creării unui mediu de viaţă cât mai prietenos şi confortabil prin amenajarea unei săli polivalente dotată cu ecrane de proiecție și sisteme de vizionare film, sală care poate fi utilizată și ca centru de zi. De asemenea, complexul social dispune de un parc interior și o gospodărie anexă (unde sunt crescute animale mici (găini și iepuri).

Complexul social alocă fiecărui beneficiar un spaţiu de cazare într-un dormitor. Dormitoarele sunt dotate cu pat cu cazarmament complet, noptieră, masă cu scaune, dulap suficient de spaţios pentru păstrarea hainelor şi a lenjeriei personale, cuier, oglindă. Centrul distribuie beneficiarilor haine, încălţăminte, lenjerie intimă și articole de igienizare.

Dormitoarele sunt amenajate şi dotate pentru a oferi condiţii de viaţă sigure. Încălzirea dormitoarelor este asigurată de rețeaua de calorifere (centrale termice pe gaz). Dormitoarele fac obiectul unui program de curăţenie şi de igienizare stabilit de beneficiari, prevăzut în Regulamentul casei, precum şi în programul de curăţenie şi igienizare al centrului astfel ca spaţiile comune intens frecventate fac obiectul unui program de curăţenie zilnică.

Dormitoarele sunt separate pe sexe. De asemenea grupurile sanitare sunt separate pe sexe. Un grup sanitar este special amenajat pentru accesul persoanelor cu handicap.

Complexul social pune la dispoziţia beneficiarilor spaţii speciale pentru păstrarea obiectelor de valoare şi actelor personale în biroul principal al fundației, loc securizat unde valorile personale sunt păstrate în condiţii de siguranţÎn structura complexului social există un grup tehnic, cu mașini de spălat unde lenjeria de pat, alte obiecte de cazarmament, hainele şi lenjeria personală a beneficiarilor sunt spălate periodic. Uscarea rufelor se face cu o mașină de profil dar și sub copertine special amenajate.

Bucătăria socială a fundației este echipată cu toate cele necesare unei bucătării moderne și funcționale, îndeplinind normele sanitare prevăzute de lege.

Complexul social deţine o sală de mese, amenajată şi dotată cu materiale uşor de igienizat, cu mobilier suficient, funcţional şi confortabil, este bine iluminată, cu o ambianţă plăcută: De asemenea, când vremea permite, masa este servită sub copertine, în curtea interioară a fundației.

În scopul terapiei ocupaționale dar și a unei minime auto susțineri, complexul social dezvoltă o gospodărie anexă ale căror produse pot contribui la creşterea calităţii alimentației beneficiarilor.

Fundația dispune de două mijloace auto, un microbuz și un autoturism cu care se face aprovizionarea, se transportă bunuri (mobilier etc.) și persoane.