Istoria recentă

Începând cu luna mai 2014, Fundația Timișoara ’89 s-a mutat într-o nouă locație, o fostă școală dezafectată din str. Martir Gogu Opre (fostă Vaslui) nr. 24. Cele două corpuri de clădire primite de la Primăria Timișoara cu destinație Complex de servicii sociale au fost nefolosite timp de 8 ani, lăsate în paragină și devastate. Corpul principal al fostei școli, compus din 4 încăperi, nu avea grupuri sanitare, canalizare, încălzire, rețeaua electrică era complet distrusă, acoperișul spart etc.

Corpul secundar, compus din 3 încăperi, se afla într-o și mai mare stare de degradare, acoperișul avea lemnăria putredă, țiglele lipsă pe mari suprafețe, pereții din chirpici crăpați și parțial surpați. Nu exista sistem de încălzire și rețeua electrică era complet distrusă etc.

Începând cu anul 2014, fundația a desfășurat ample lucrări de renovare, de la înlocuirea pereților surpați, o nouă rețea de canalizare, noi rețele electrice și de alimentare cu apă, un nou sistem de încălzire pe gaz (au fost achiziționate și instalate 3 centrale pe gaz și rețele de calorifere), retencuiri și finisări ale pereților interiori și exteriori, înlocuirea lemnăriei putrede, acoperiș complet nou la corpul secundar, amenajarea de grupuri sanitare (băi și closete), pavarea curții interioare cu plăci ornamentale, amenajarea unui parc interior, rampe și balustrade pentru accesul persoanelor cu dizabilități, sala polivalentă, sală de mese, bucătărie cu accesorii, magazii, instalație completă de prevenire a incendiului (care a totalizat costuri de peste 7000 Euro) etc.

Toate aceste lucrări de renovare și amenajare au fost făcute fără bani publici, doar cu sprijinul sponsorilor din străinatate și a unor firme private din Timișoara. Primăria Timișoara a contribuit cu fonduri care au asigurat parțial salariile angajaților fundației și parțial acoperirirea cheltuielilor de întreținere (gaz, electricitate, apă, internet și telefonie).